Näitä hoidan

Milloin naprapaatille?

Naprapatiasta voit saada apua moneen ongelmaan ja vaivaan

Hoitooni voit tulla ilman lääkärin lähetettä minkä tahansa tuki- ja liikuntaelinongelman kanssa. Tuki- ja liikuntaelimistössä voi esiintyä kipua ja muita oireita, jotka ovat yleensä toiminnallisia eli ovat tulleet jonkin tietyn rasituksen, työn tai harrastuksen myötä. Nivelet, jänteet, nivelsiteet ja välilevyt ovat lisäksi kuluvia osia, jolloin iän karttuessa myös näiden kudosten rakenteelliset muutokset voivat aiheuttaa ongelmia. Myös kulumamuutoksista johtuvia kiputiloja voidaan helpottaa naprapatian hoitomenetelmillä ja omalla aktiivisella harjoittelulla. 

Hoitoon hyvissä ajoin

Mitä aiemmassa vaiheessa hoito päästään aloittamaan, sitä paremmin kipuun ja muihin oireisiin pystytään vaikuttamaan. Kipuluokittelussa akuuttivaihe kestää alle 6 viikkoa, subakuuttivaihe 6-12 viikkoa ja krooniseksi kipu luokitellaan, jos se on kestoltaan yli 3 kuukautta. Akuuteissa ongelmissa riittää usein 1-3 hoitokertaa kivun ja oireiden lievitykseen, jos oireet ovat kroonistuneet, niin hoitojakso on yleensä pidempi ja haluttu hoitovaste saattaa tulla hitaammin. Naprapatiasta on tehty tieteellisiä tutkimuksia ja niissä on todettu hoidon tehokkuus hyväksi esimerkiksi akuuteissa ja kroonisissa selkä- ja niskakivuissa.

Selkä- ja niskakipujen ammattilainen

Naprapaattina olen erikoistunut selkä- ja niskakipujen hoitoon, mutta hoidan laaja-alaisesti myös muita tuki- ja liikuntaelinongelmia. Vastaanotoltani haetaan monesti apua myös olkapään kipuihin, lonkka- ja polvikipuihin, päänsärky- ja huimausoireisiin sekä erilaisiin säteily- ja puutumisoireisiin. Hoidolla pyritään ensisijaisesti lievittämään kipua ja muita oireita, mutta myös korjaamaan näiden aiheuttaja ja alkuperä. Monesti kipu saattaa esiintyä toisella alueella kuin itse sen aiheuttaja. Hoidon pitkäaikaisvaikutuksen ja kustannustehokkuuden lisäämiseksi asiakkaan itse suorittama harjoituterapia on tärkeässä roolissa, koska sillä parannetaan toimintakykyä, kun kipu on saatu hallintaan.