Mitä naprapaatin vastaanotolla tapahtuu?

29.11.2017

Monille naprapatia tai naprapaatti on kovin vieras sana ja siihen liitetään usein mielikuva pikaisesta nikamien naksauttamisesta. Nikamien naksauttelu tai niksauttaminen eli oikealta nimeltään manipulaatio on vain yksi naprapaatin käyttämistä hoitomenetelmistä. Lisäksi naprapaatti haastattelee ja tutkii asiakkaan, hieroo ja käyttää muita pehmytkudostekniikoita, mobilisoi niveliä pehmeillä liikkeillä, antaa akupunktiohoitoa (ne joilla on siihen koulutus), venyttää kireitä lihaksia, käyttää kinesioteippausta ja antaa ennen lähtöä vielä kotiläksyt eli harjoitteet asiakkaalle.

Haastattelu ja tutkiminen ovat aina hoidon lähtökohta

Aina kun asiakas saapuu naprapaatin vastaanotolle, häneltä otetaan esitiedot ja haastatellaan. Naprapaatti kyselee oireiden alkutavasta ja kestosta, oireita pahentavista ja helpottavista tekijöistä, muista sairauksista, nukkumisesta, ergonomiasta, lääkityksistä yms. Kaikki nämä seikat vaikuttavat hoitosuunnitelman valintaan. Myös itse hoito on jatkuvaa tutkimista eli asiakkaalta kysellään miltä mikäkin hoitotoimenpide tuntuu, jolloin pystytään valitsemaan asiakkaalle tehokkaimmat ja miellyttävimmät hoitomenetelmät.

Hoitomenetelmiä käytetään asiakkaan tarpeen mukaan

Hoitomenetelmät valitaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja mitkä naprapaatti näkee tarpeellisena auttaakseen asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Hoidon ensisijainen tavoite on aina kivun ja oireiden lievittäminen sekä sitä kautta toimintakyvyn parantaminen. Kaikille asiakkaille ei sovi manipulaatiohoito vaan parhaisiin hoitotuloksiin päästään esimerkiksi tehokkailla pehmytkudoskäsittelyillä ja mobilisaatiolla. Joillekin taas tehokkaimman avun tuovat manipulaatio ja akupunktio. Joidenkin asiakkaiden kohdalla voidaan käyttää kaikkia näitä hoitomenetelmiä, jotta päästään hoidon tavoitteisiin.

Oma aktiivisuus on tärkeässä roolissa

Manuaalisten ja muiden passiivisten hoitomenetelmien lisäksi asiakkaan oma aktiivisuus kuntoutuksessa on äärettömän tärkeässä roolissa. Naprapaatti ohjaa asiakkaalle harjoitteet aina sen mukaan mitä osa-alueita tilanteen korjaaminen vaatii. Joskus tarvitaan lisää liikkuvuutta ja joskus taas koitetaan saada ylimääräistä liikkuvuutta hallintaan. Harjoitusterapian tavoitteena on ohjata asiakasta aktiiviseen elämäntyyliin ja kannustaa liikkumaan ja harjoittelemaan, joskus myös kipujen kanssa. Liike on ihmeen hyvä lääke etenkin tuki- ja liikuntaelinongelmien ratkaisussa!

Jos sinulla heräsi kysymyksiä naprapatiasta tai tuki- ja liikuntaelinongelmista, niin ota rohkeasti yhteyttä minuun.

Kivuttoman liikkumisen puolesta, Naprapaatti Ossi Häkkinen


© 2017 Naprapaatti Ossi Häkkinen, kaikki oikeudet pidätetään
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita