Kokeile näitä keinoja selkäkipuun

07.05.2018

Seuraavan kerran, kun selkäkipu iskee, kokeile alla olevia vinkkejä.

  1. Pysy liikkeessä. Pyri liikkumaan kivun sallimissa rajoissa oli se sitten mitä tahansa liikuntaa. Liikunta ei tarkoita urheilusuoritusta vaan esimerkiksi kevyttä kävelyä tai pyöräilyä. Kipu määrittää sen mikä on sinulle sopiva kuormitus eli älä taistele sitä vastaan akuuttivaiheessa. 
  2. Rentouta selkääsi. Selkäkipuun liittyy yleensä lihasten suojajännitys ja selkä saattaa tuntua yhdeltä pötköltä. Voit kokeilla rentouttaa selän lihaksi etsimällä kivuttomia asentoja. Monesti hyvä asento selkäkipuiselle on selinmakuu ja jalat nostettuna esim. sohvalle 90 asteen kulmassa. Lisäksi voit kokeilla rentouttamiseen kylmä- ja lämpöpakkauksia, lihasten käsittelyä tennispallolla tai hierontapallolla ja lihasten aktivoimista kevyellä jumpalla.
  3. Siirrä ajatukset pois kivusta. Tee jotain jolla saat ajatukset hetkeksi pois kivusta. Lue kirjoja, kuuntele rentouttavaa musiikkia, kokeile joogaa(netistä löytyy videoita) tai lähde vaikka liikkumaan luontoon. Kipu pyrkii valtaamaan ison alueen mielestäsi fyysisen tuntemuksen lisäksi. Siksi on tärkeää hoitaa myös mieltä kehon lisäksi.

Jos kaipaat lisää vinkkejä akuutin kiputilan hoidossa tai haluat varata aikaa tutkimukselle ja hoidolle, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Ossi Häkkinen, naprapaatti AMK

ossi.hakkinen@naprapaattijkl.com

www.naprapaattijkl.com